Weekendy z arkadyjskim menu w Muzealnej
We wszystkie weekendy lutego, w restauracji Muzealna dostępne będzie specjalne menu, opracowane przez szefa kuchni - Przemysława Suskiego.
Dania zainspirowane są wystawą czasową „Arkadia” trwającą w MNW do 17 marca 2024.
Menu będzie dostępne w soboty i niedziele od 12 do 18 i znajdą się w nim:
Przystawka: Mini pączek z parfait z wątróbek, glazem z cydru i pudrem jabłkowym
Danie główne: Pstrąg z Zielenicy z bisquiem, rakami i kawiorem
Deser: Fondant z gorzkiej czekolady z musem z rokitnika i bitą śmietaną z mascarpone i orzechami
Bilet na wystawę zakupiony w weekend upoważnia do 20% zniżki na powyższe menu w restauracji.
Serdecznie zapraszamy do zwiedzania oraz życzymy smacznego.
___
CENA MENU: 119 zł
(z biletem do Muzeum 95 zł)