Weekendy z surrealistycznym menu w Muzealnej
W weekendy w lipcu i sierpniu, w restauracji Muzealna dostępne będzie specjalne surrealistyczne menu, opracowane przez szefa kuchni - Przemysława Suskiego.
Dania zainspirowane są wystawą czasową „Surrealizm. Inne mity” trwającą w MNW do 11 sierpnia 2024.
Menu będzie dostępne w każdy piątek i sobotę i znajdą się w nim:
Amuse buche: Chipsy z nori, majonez cytrynowy z kawiorem ze śledzia
Przekąska: Beza buraczana, mus kozi ser, piklowany żółty burak, puder buraczany, oliwa miętowa
Zupa: Cappuccino z kurek, palony por
Danie główne: Pstrąg sous vide, puree z bobu, bób, mięta, jogurt, oliwa szczypiorkowa
Deser: Tarta cytrynowa
Serdecznie zapraszamy do zwiedzania oraz życzymy smacznego.
___
CENA MENU: 129 zł