WARSZTATY DLA MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH / Jerozolima do zjedzenia / warsztaty z Bartkiem Kieżunem
godz. 16.00
Prowadzenie: Bartek Kieżun
warsztaty dla młodzieży i dorosłych
Wydarzenie organizowane w ramach programu towarzyszącego wystawie Drogi do Jerozolimy
Gotowanie to przyjemność! Jeśli chcesz się o tym przekonać i pogotować krótko, ale smacznie, czyli tak jak to robią w jerozolimskich kuchniach, przyjdź na warsztaty z Bartkiem Kieżunem. Przekonaj się, że historia Jerozolimy to nie tylko spotkania idei i religii, ale również pomysłów kulinarnych. Wspólnie przygotujemy hummus i ful, dwie pasty, które kuchnia Jerozolimy dzieli z innymi zakątkami Lewantu i Maghrebu.
Bartek Kieżun – dziennikarz, podróżnik i fotograf. Autor bestsellerowych przewodników kulinarnych po Italii: „Italia do zjedzenia” (2018) i „Neapol łakomym okiem” (2024). Gotuje, karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne i pisze. Zdobywca Nagrody Magellana. Laureat prestiżowej World Gourmand Cookbook Award, którą zdobyła „Jerozolima do zjedzenia” (2023) oraz Prix de la Littérature Gastronomique.
bilety dostępne on-line i w kasie od 1 lipca
Termin: sobota, 5 lipca, godz. 16.00
Czas trwania: ok. 120 min.
Miejsce zbiórki: Gmach Główny MNW, zbiórka w Holu Głównym
Dla kogo: warsztaty dla młodzieży i dorosłych
Zasady udziału: bilety w cenie 40 zł dostępne w kasach i online od wtorku poprzedzającego wydarzenie / liczba miejsc ograniczona
Dostępność wydarzenia: brak barier architektonicznych, pętla indukcyjna